Відкрито оновлений клас української мови

У НВК СЗШ №2-гімназія відкрили оновлений клас української мови. Окрім сучасно обладнаних класів біології та хімії, це вже третій у гімназії обладнаний профільний клас, – для комфортного та якісного навчання учнів-гуманітаріїв.

Відкриття класу відбулось під завісу 2019 року, 30 грудня. Стан оновленого кабінету української мови вже встигли оцінити учні та вчителі, а на презентацію прибуло керівництво відділу освіти та міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

“Вартість обладнання цього класу – в районі 240 тисяч гривень. З яких в 90 тисяч обійшовся ремонт, 90 тисяч коштувало нове технічне забезпечення для класу. Ще близько 50 тисяч вартували нові меблі та дидактичні матеріали, які тут присутні. Сподіватимемось, що знання, які здобуватимуть тут наші учні, будуть якісними і діти матимуть задоволення від того, що вчаться в такому класі” – зазначив завідувач відділу освіти Трускавецької міської ради Орест Лобик.

В кабінеті було зроблено ремонт, його обладнали сучасною інтерактивною дошкою, таблицями з навчальними матеріалами української мови та іншими дидактичними матеріалами, необхідними для якісного та глибшого вивчення рідної мови.

Фінансування на обладнання кабінету української мови вдалось отримати з обласного бюджету. Завдяки участі у проекті Схід та Захід разом. Зокрема завдяки поглибленій співпраці школи-гімназії зі школою Біловодська (Луганщина).

“Наша школа приймала активну участь у проекті Схід та Захід разом, у нас відбувались активні обміни учнями. Тому ми дуже раді, що отримали таку винагороду наприкінці року. Зараз заходячи в цей кабінет, видно, що тут створені належні умови і просто неможливо не вчитися в такому кабінеті” – наголошує директор НВК СЗШ №2-гімназія Роман Гудзеляк.

Відвідав відкриття класу української мови і міський голова курорту Андрій Кульчинський, який привітав школу з оновленням та побажав учням приємного та успішного навчання.

До слова, цьогоріч в школі-гімназії було втілено чимало важливих змін. Найважливішим стало завершення робіт з перекриття даху. Роботи з реконструкції даху, як і було обіцяно, завершили до кінця 2019-го. А в 2020 році роботи продовжать, так як проект передбачає повне утеплення фасаду школи.

Авт.:Ніна Федько

Поширити: